Αναλυτική Αναζήτηση Εστιατορίων

Αναζήτηση με κατηγορία

Newsletter

Κάθε εβδομάδα τα καλύτερα νέα της πόλης στο e-mail σας!

 

 

 

 

Η αγορά στο πιάτο σου new

 
   

Βρείτε Εστιατόριο με Περιοχή

Αγία Βαρβάρα Αγία Παρασκευή Αγιος Δημήτριος Ακρόπολη Αλιμος Αμπελόκηποι/Πανόρμου Ανάβυσσος Ανατολική ακτή Ανοιξη Ανω Πετράλωνα Αργυρούπολη Αφίδνες/Κιούρκα Βάρκιζα Βαρυμπόμπη Βούλα Βουλιαγμένη Βριλήσσια Γαλάτσι Γέρακας/Παλλήνη Γλυφάδα Δάφνη Δροσιά Ελληνικό Ηλιούπολη Ίλιον Καισαριανή Κάλαμος Καλλιθέα Καπανδρίτι Καρέας Κέντρο Κεραμεικός/Γκάζι Κεφαλάρι Κηφισιά Κινέτα Κολωνάκι Κορωπί Λούτσα - Αρτέμιδα Λυκόβρυση Μακρυγιάννη Μαραθώνας Μαρούσι Μελίσσια Μεταμόρφωση Μοναστηράκι/Ψυρρή Μοσχάτο Νέα Ερυθραία Νέα Ιωνία Νέα Μάκρη Νέα Σμύρνη Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Νέο Ηράκλειο Νέο Ψυχικό Νίκαια Παγκράτι/Βύρωνας Παιανία/Κάντζα Παλαιό Φάληρο Πάρνηθα/Θρακομακεδόνες Πειραιάς Πεντέλη Περιστέρι Περιστέρι/Μπουρνάζι Πετρούπολη Πλάκα Πόρτο Ράφτη Ραφήνα Σούνιο Σπάτα Σταμάτα Φιλοθέη Χαϊδάρι Χαλάνδρι Χολαργός

 

CAFE IL FRATTI | ΕΝΑΣ PATISSIER ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΓΛΥΚΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ!

Ο Ευάγγελος Χασιώτης είναι ένας αναγνωρισμένος Pastry Chef που πρόσφατα ανέλαβε στο Cafe iL Fratti της Κηφισιάς να φέρει έναν νέο αέρα στην φιλοσοφία της απόλαυσης ενός γλυκού! Η ποιότητα των υλικών σε συνδυασμό με την δημιουργικότητα και τρόπο σερβιρίσματος είναι το ζητούμενο αλλά και η καινοτομία. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο προσέχει το Cafe Il Fratti τη λεπτομέρεια σε κάθε τι που προσφέρει χαρίζοντας στην καθημερινότητα των επισκεπτών του μια ακόμα ευχάριστη νότα και στιγμή απόλαυσης... Ο Patissier ανοίγεται στο Estiatoria.gr μέσα από μια ιδιαίτερη συνέντευξη...

Πως γεννήθηκε μέσα σας η αγάπη για το γλυκό; Περιγράψτε μας τα πρώτα ερεθίσματα στη ζωή σας...

- Δεν ξέρω πως να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση το μόνο που θυμάμαι είναι ένα παιδί το οποίο έπαιζε και χαλούσε τα σκεύη της κουζίνας από την μαμά του, τα μίξερ με την άμμο τα χώματα με το νερό και να δημιουργώ γλυκά.Δεν είχα προλάβει να τελειώσω τις πρώτες τάξεις του σχολείου και εργαζόμουνα ήδη σε τοπικό ζαχαροπλαστείο, στην συνέχεια να τελειώνω το στρατιωτικό μου ,στην συνέχεια να εργάζομαι για να πληρώνω τις σπουδές μου και στην συνέχεια πριν να έχω κλείσει ακόμη το 22ο έτος της ηλικίας μου να είμαι υπεύθυνος σε ένα ιταλικό cafe-gelateria. 

 

Πόσο σημαντικό είναι για ένα γλυκό να είναι σωστά δομημένο ώστε να έχει μια εικόνα που να σε κερδίζει με την πρώτη ματιά; Παρατηρήσαμε στις δημιουργίες σας υψηλή αισθητική στο στήσιμο του γλυκού. Τι συμβαίνει ακριβώς στον τρόπο σερβιρίσματος και πως συνδέεται αυτή η τελετουργία σαν προπαρασκευή;

Είναι πάρα πολύ σημαντικό αρχικά για ένα γλυκό και η πρώτη ύλη,  αλλά το ίδιο σημαντικό είναι η τεχνική και η επεξεργασία που θα κάνουμε. Αν με ρωτάτε τώρα για μένα,  είναι πιο πολύ ο τρόπος που θα το παρουσιάσω όσο και ο τρόπος που θα το σερβίρω στον πελάτη. Με ερέθισμα αυτό χαρακτηρίζομαι για τρόπο που παρουσιάζω τα γλυκά μου. Γι’ αυτό λοιπόν στο Il Fratti δημιουργώ τα υλικά, κάνω το εργαστήριο, κάνω την παρουσίαση και τα σερβίρω ο ίδιος. Έτσι λοιπόν ο πελάτης μπορεί να σταθεί και να δει live αυτό που θα μου ζητήσει να του σερβίρω. 

 

Στο Il Fratti φέρατε έναν νέο αέρα στην έννοια του γλυκού γενικότερα, πράγμα που συναντά κανείς στο Παρίσι και σε άλλες κοσμικές πρωτεύουσες. Τι καλό να περιμένουμε από εσάς τον προσεχή καιρό στο Il Fratti;

Όπως προείπα προσφέρω μία  παροχή αξιών. Ο τρόπος που εργάζομαι είναι ο τρόπος που θα ήθελα να μου προσφέρουν και μένα αν ήμουνα εγώ ο πελάτης.  Αγαπώ ιδιαίτερα το life&style  γι’ αυτό και ετοιμάζω την δεύτερη σειρά από σοκολάτα σε συνδυασμό με το μανιτάρι που ονομάζεται sweet fashion maniac. Υπάρχουν τα προϊόντα αυτά στο Il Fratti. Όσο για  την περίοδο των εορτών θα προσφέρονται σε αποκλειστικότητα στο μαγαζί σε πολυτελή συσκευασία.

 

Ποιο θα ήταν το γλυκό που θα δημιουργούσατε για το πιο αγαπημένο σας πρόσωπο;

Για ένα αγαπημένο μου πρόσωπο θα δημιουργούσα ένα γλυκό με σοκολάτα και για να σας είμαι συγκεκριμένος η λιωμένη σοκολάτα να τρέχει πάνω σε ένα υπέροχο προφιτερόλ μιας και έχει αγαπηθεί πάρα πολύ.

 

Με τι ασχολείστε τον ελεύθερο χρόνο σας, που σας αναζωογονεί και θα ενδιέφερε να μάθει το κοινό σας;

Έχω ελάχιστο ελεύθερο χρόνο "αν και σε τέτοιους δύσκολους καιρούς πρέπει να είμαι ικανοποιημένος που τα επαγγελματικά μου πηγαίνουν τόσο καλά" αλλά τον αφιερώνω στην οικογένεια μου.

 

Πιστεύετε ότι έχει εξελιχθεί η ζαχαροπλαστική στην Ελλάδα στον τομέα της εστίασης; Σίγουρα επιτυχημένοι επαγγελματίες Pastry Chef σαν εσάς έχουν συμβάλλει στα πράγματα… Υπάρχει ακόμα δρόμος στην εξέλιξη του;

Πιστεύω ναι. Ειδικά την τελευταία δεκαετία που εγώ μπορώ να παρακολουθήσω την εξέλιξη της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη εξέλιξη όσο αφορά τα προϊόντα και την τεχνική, τους συναδέλφους pastry chef που ενημερωνόμαστε με διάφορα ταξίδια και αυτό είμαι σε θέση να το καταλάβω  από την εμπειρία μου, που παρακολούθησα τελευταία και ειδικεύτηκα στην έκθεση του Ρίμινι στην  Ιταλία. Αλλά και πάλι έχει να κάνει με τον άνθρωπο  και πόσο θέληση  έχει για να μάθει  παραπάνω πράγματα.

 

Παρατηρήσαμε ότι οι επισκέπτες  του Il Fratti πραγματικά ποθούν τα γλυκά σας και τον νέο κατάλογο! Πως εισπράττετε εσείς την αντίδρασή τους;  

Η αλήθεια είναι αν και πολύ νωρίς να βγάλω συμπεράσματα εισπράττω έντονα ότι τα γλυκά μου είναι ποθητά από το κοινό του Il Fratti αλλά αυτό θα ήθελα πρώτα από όλα να το αφιερώσω στους ιδιοκτήτες και σε όλη την ομάδα του Il Fratti, που προωθούν τα γλυκά μου. Ιδιαίτερα λοιπόν θα ήθελα  να ευχαριστήσω τους επιχειρηματίες του Il Fratti  που πίστεψαν σε μένα και εμπιστεύτηκαν το πρόσωπο μου.

 

Το τελευταίο διάστημα σας βλέπουμε έντονα σε τηλεοπτικές εκπομπές . Που οφείλεται και πως  πρόεκυψε η τηλεόραση στην ζωή σας;

Η  παρουσία μου στην τηλεόραση οφείλεται στην κυρία Ζήνα Κουτσελίνη,  η οποία με εμπιστεύτηκε,  με στήριξε και πίστεψε πάρα πολύ  πριν καν ακόμη παρουσιάσω την δουλειά μου. Γι’ αυτό θέλω να την ευχαριστήσω δημόσια για το τηλεοπτικό μου βάπτισμα και να της αφιερώσω την σειρά  μου με τα σοκολατένια μου μανιτάρια.

 

         

 ►ΔΕΙΤΕ ΤΟ IL FRATTI ΕΔΩ